[mapserver-users] GEOMTRANSFORM not working on "notices"

thomas bonfort thomas.bonfort at gmail.com
Mon Sep 12 10:50:15 EDT 2011


I have just tried your exact same layer and the output is correct and
attached to this email

--
thomas

On Mon, Sep 12, 2011 at 16:29, thomas bonfort <thomas.bonfort at gmail.com> wrote:
> On Mon, Sep 12, 2011 at 16:06, Flavio Hendry <flavio at tydac.ch> wrote:
>> Hi all
>>
>> A notice can be defined as follows (see http://mapserver.org/faq.html):
>>
>> LAYER
>>  NAME "copyright"
>>  STATUS ON
>>  TYPE annotation
>>  TRANSFORM ll #set the image origin to be lower left
>>  FEATURE
>>    POINTS
>>      60 -10 #set the offset from lower left position in pixels
>>    END
>>    TEXT "Š xyz company 2006" #this is your displaying text
>>  END
>>  CLASS
>>    LABEL #defines the font, colors etc. of the text
>>      FONT "sans"
>>      TYPE TRUETYPE
>>      SIZE 8
>>      BUFFER 1
>>      COLOR 0 0 0
>>      BACKGROUNDCOLOR 255 255 255
>>      FORCE TRUE
>>    END
>>  END
>>  UNITS PIXELS #sets the units for the feature object
>> END
>>
>> BACKGROUNDCOLOR on labels is deprecated in V6 (who knows why ..., love this
>> backward compatibility)
> <rant>
> I guess the folks who spent some time implementing this know better
> than you then... It's not like we are obliging you to upgrade, so this
> disparaging attitude is not appreciated.
> </rant>
>
>> ... and replaced by "GEOMTRANSFORM", therefore the
>> new syntax is:
>>
>> LAYER
>>  NAME "copyright"
>>  STATUS ON
>>  TYPE annotation
>>  TRANSFORM ll #set the image origin to be lower left
>>  FEATURE
>>    POINTS
>>      60 -10 #set the offset from lower left position in pixels
>>    END
>>    TEXT "Š xyz company 2006" #this is your displaying text
>>  END
>>  CLASS
>>    LABEL #defines the font, colors etc. of the text
>>      FONT "sans"
>>      TYPE TRUETYPE
>>      SIZE 8
>>      BUFFER 1
>>      COLOR 0 0 0
>>        STYLE
>>        GEOMTRANSFORM 'labelpoly'
>>        COLOR 255 255 255
>>        OUTLINECOLOR 255 0 0
>>        WIDTH 10
>>        END
>>      FORCE TRUE
>>    END
>>  END
>>  UNITS PIXELS #sets the units for the feature object
>> END
>>
>> However, it does not work .....
>
> what does "not work" mean? those keywords mean you are drawing a very
> thick red outline around the polygon, is that intended?
>
> --
> Thomas
>
>>
>> Mit freundlichem Gruss / Best regards
>> Flavio Hendry
>>
>> ----------------------------------------------------------------
>> TYDAC Inc.  - http://www.tydac.ch
>> Web Mapping - http://www.mapserver.ch
>> Swiss Maps  - http://www.mapplus.ch
>> ----------------------------------------------------------------
>> ############      Mit freundlichen Gruessen / Kind Regards
>> ############     Flavio Hendry, CEO - mailto:flavio at tydac.ch
>> ############         TYDAC AG - http://www.tydac.ch
>> ####    ####        Geographic Information Solutions
>> ####    ####       Optingenstrasse 27 -- CH-3013 Bern
>> ############   Tel +41 (0)31 368 0180 - Fax +41 (0)31 368 1860
>> ----------------------------------------------------------------
>>   Location: http://www.mapplus.ch/adr/bern/optingenstrasse/27
>> ----------------------------------------------------------------
>>
>> _______________________________________________
>> mapserver-users mailing list
>> mapserver-users at lists.osgeo.org
>> http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/mapserver-users
>>
>
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: flavio.png
Type: image/png
Size: 3060 bytes
Desc: not available
Url : http://lists.osgeo.org/pipermail/mapserver-users/attachments/20110912/e2cf9cfc/flavio.png


More information about the mapserver-users mailing list