[Oskari-user] Oskarin käyttöönotto lomakkeella

Aarnio Timo (MML) timo.aarnio at maanmittauslaitos.fi
Wed Jan 26 03:17:00 PST 2022


Hei Jarmo!

Oskari käyttää GeoServeriä käyttäjien omien paikkojen tallennukseen, joita teidän tapauksessanne ei varmaankaan tarvittaisi eikä siten GeoServeriäkään. Oskari-instansseja on jo useita olemassa, mutta niiden kaupallinen käyttö ei ole sallittua. Jos taas teette työtä viranomaisille, niin Suomi.fi-kartat-palvelun käyttö saattaisi tulla kyseeseen.

Paikkatietoaineistot ”valuvat” Oskariin pääosin rajapintapalveluiden kautta, käytännössä siis aineistot pyydetään lennossa tiedontuottajan palvelusta. Tällä varmistetaan se, että data on aina ajantasaista, virallista ja tuoreinta mahdollista.

Itse toteutus onnistunee kohtalaisen pienellä vaivalla käyttäen Oskarin RPC -rajapintaa, kts. esimerkkisivu https://oskari.org/examples/rpc-api/rpc_example.html

Ystävällisin terveisin,
Timo Aarnio
Maanmittauslaitos

PS. Toivon, että liityt sähköpostilistalle jatkoviestejä varten, jotta viestejä ei tarvitse käydä erikseen hyväksymässä hallintanäkymässä. Liittyminen onnistuu täältä: https://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/oskari-user. Lisäksi Gitter-palvelussa voi myös käydä varsinkin teknisempää keskustelua kehittämiseen liittyen: https://gitter.im/oskariorg


From: Oskari-user <oskari-user-bounces at lists.osgeo.org> On Behalf Of Jarmo Säntti
Sent: keskiviikko 26. tammikuuta 2022 11.04
To: Oskari-user at lists.osgeo.org
Subject: [Oskari-user] Oskarin käyttöönotto lomakkeella

Hei,

Olen mukana projektissa, jossa on tarkoitus lisätä verkkosivun lomakkeelle karttaupotus, josta käyttäjä saisi valita sijainnin ja sijainnin tieosoite- ja koordinaattitiedot (jos sellaisia on valitussa sijainnissa) täydentyisivät automaattisesti lomakkeelle. Nyt käyttäjä syöttää osoitteet käsin kenttiin ja tämä on ymmärrettävästi epäkätevää. Sain vinkin Oskarista ja se vaikuttaa hyvin sopivalta kuvattuun tarkoitukseen. Ko. palvelun käyttö siis rajoittuu Suomeen ja valtion teihin.

Kysymyksenäni on, että onko ko. käyttötapausta ajatellen tarpeellista perustaa kokonaan oma Oskari-instanssi Geoservereineen? Toisin sanoen, mitkä kaikki komponentit ovat tarpeellisia? Entä paikka-aineistojen päivitykset. Miten ne valuvat Oskarin instansseihin?

Itselleni karttapuolen sovellukset ovat hieman tuntemattomia, mutta yritin muotoilla kysymykset mahdollisimman selvästi. vastailen mieluusti tarkentaviin kysymyksiin, jos jokin jäi epäselväksi.

Ystävällisin terveisin,
Jarmo Säntti
Konsultti, Atostek Oy
puh.  045 78341041
jarmo.santti at atostek.com<mailto:jarmo.santti at atostek.com> | www.atostek.com<http://www.atostek.com/>
Hermiankatu 3 33720 Tampere Suomi

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/oskari-user/attachments/20220126/8a27bd02/attachment.html>


More information about the Oskari-user mailing list