[Geoinquiets Barcelona] Nou Geoportal de Cartografia a l'AMB

DanielPrats prats.daniel a gmail.com
dij mar 26 02:50:30 PDT 2015


Interessant pregunta i interessant l’enfoc del Raf.

 

Coincideixo  força amb el Raf.

Per la meva experiència ( i per tant limitada al que conec ), és que els grans paquets de software ( bàsicament ESRI i al darrera Integraph i algun altre ), tenen una mesura de cost a “primera volta”, coneixible i acotada, que fins i tot pots negociar. Mentre que els paquets de OS, no tenen preu, però costa molt calcular el pressupost per obtenir un resultat ( si no tens l’experiència ).

 

Bàsicament, com amb d’altres tecnologies, la maduresa dels estàndards fa que apareguin un munt de petites solucions, empreses, persones i iniciatives compartides que fan que aquella tecnologia pugui ser adoptada més ràpid i econòmic per la societat.

PCs, impressores, wireless, SGBDs, CADs, etc... tots han seguit el mateix camí.

 

Avui en dia, no té sentit el plantejament de publicació WEB ( pel gran mercat ) que fan les antigues empreses de GIS. Han quedat totalment sobrepassades dins aquest mercat. Sobrepassades per productes OS i per plataformes que ofereixen el servei. I això anirà a més.

És diferent per necessitats molt concretes ( no de gran mercat ), on cal alguna cosa més que pintar un mapa interactiu.

 

Però cada cas és un món.

Daniel Prats

 

 

De: barcelona-bounces a lists.osgeo.org [mailto:barcelona-bounces a lists.osgeo.org] En nombre de Raf Roset
Enviado el: dimecres, 25 de març de 2015 22:51
Para: Geoinquiets Barcelona
Asunto: Re: [Geoinquiets Barcelona] Nou Geoportal de Cartografia a l'AMB

 

una pregunta molt interessant, Martí.

Jo personalment no hi veig cap avantatge, però he constatat que és una tendència força extesa i que al meu entendre empobreix les empreses: quan tries una solució tancada en forma de paquet comercial sobre el qual no tens cap control, renuncies a desenvolupar i deixes d'aplicar la ciència que cultives dins l'empresa i que et distingeix de la resta de competidors per passar a igualar-te amb la resta de competidors que han triat la mateixa solució que tu.

Però entenc també el miratge que aquestes solucions tancades representen perl que fa al curt plaç i la reducció de costos: el preu és conegut (i segurament negociable) i et pots desprendre de personal (programació, explotació, suport, etc).

Suposo que si això ho fas en àrees del teu negoci que no són estratègiques o en les quals no ets fort pots guanyar una mica de temps que pots utilitzar per enfortir les àrees del teu negoci que et poden salvar de la desfeta. Altrament només accelera la caiguda.

Però són tot suposicions ja que no m'he trobat mai en aquest cas.

Raf

 

 

El dia 25 març de 2015, 19:37, Martí Pericay <marti a pericay.com <mailto:marti a pericay.com> > ha escrit:

Han substituit l'anterior geoportal (fet cap al 2008 amb MapServer) per aquest que sembla fet amb software privatiu (ArcGis). Segur que molta gent de la llista tenen per la mà o treballen amb solucions ESRI per a la publicació web, jo fa temps que no ... Per curiositat, quins avantatges/desavantatges hi veieu actualment, respecte a una solució Open Source (estil Geoserver + PostGIS + Leaflet/OL + QGIS)? 

 

Gràcies,


 

Martí Pericay Prat
www.pericay.com <http://www.pericay.com> 

 

El dia 25 març de 2015, 16:50, Sonia Cuberes <soniacuberes a gmail.com <mailto:soniacuberes a gmail.com> > ha escrit:

 

AMB estrena nou GEOPORTAL de CARTOGRAFIA

 

 

El Geoportal de cartografia de l’AMB permet la consulta, visualització i descàrrega gratuïta dels diferents conjunts d’informació geogràfica disponibles a l’AMB com per exemple: Mapa Topogràfic Metropolità 1:1 000, Fotografies de vols històrics, Ortofotos històriques, Guia de carrers de l’AMB, Xarxa Geodèsica Local, etc.

Així mateix, també es poden consultar els mapes de disponibilitat i les especificacions de cadascun dels productes. 

En el cas del Mapa Topogràfic Metropolità 1:1000 també s’ofereix l’opció de descarregar històrics dels diferents fulls cartogràfics.

A més, també hi ha un apartat dins del Geoportal de Cartografia adreçat a aquells usuaris que vulguin consultar les diferents bases cartogràfiques mitjançant la utilització de Geoserveis (WMS, WMTS i REST).

 

Aquest Geoportal està en fase de proves i per aquest motiu agrairem que ens envieu els vostres comentaris i suggeriments amb l’objectiu d’establir un mecanisme de millora contínua. Així mateix, us anirem informant de les novetats d’aquest Geoportal.

 

Per poder fer descàrregues dels productes que s’ofereixen en el Geoportal de Cartografia caldrà que us registreu com a nous usuaris.

 

Podeu accedir-hi visitant la web corporativa de l’AMB: www.amb.cat <http://www.amb.cat/>  o bé entrant directament a geoportalcartografia.amb.cat <http://geoportalcartografia.amb.cat/> 

 

 

 

 

_______________________________________________
Barcelona mailing list
Barcelona a lists.osgeo.org <mailto:Barcelona a lists.osgeo.org> 
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/barcelona

 


_______________________________________________
Barcelona mailing list
Barcelona a lists.osgeo.org <mailto:Barcelona a lists.osgeo.org> 
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/barcelona

 

-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/barcelona/attachments/20150326/52e6a758/attachment-0001.html>


More information about the Barcelona mailing list