[Geoinquiets Barcelona] Neix Edusat, un recurs educatiu per l’observació de la Terra

Laura Olivas laura a sigte.org
dij maig 20 04:12:08 PDT 2021


Hola,

Comparteixo informació del projecte Edusat que hem creat des del SIGTE- Universitat de Girona per si és del vostre interés.
----

Edusat ( www.edu-sat.com<http://www.edu-sat.com> ) és una plataforma web de recursos educatius en l’àmbit de l’observació de la Terra. Es tracta d’un espai web educatiu obert i disponible per a docents, investigadors i investigadors i a la ciutadania, que facilita la divulgació i comprensió de la ciència de la Teledetecció a un públic no especialitzat. L’eina posa a l’abast de tothom un recurs que mostra el potencial de les imatges de satèl·lit i el seu ús a partir de casos pràctics per a l’anàlisi d’esdeveniments naturals i de problemàtiques socioambientals.

A partir dels recursos que ofereix Edusat, és possible aprendre a identificar, controlar i analitzar les transformacions en la superfície terrestre produïdes pel canvi ambiental global: des de la desforestació de la Amazona fins a l’impacte del temporal Glòria o el retrocés de la glacera a l’Aneto. A partir de diferents casos pràctics, les persones usuàries podran identificar aquests fenòmens naturals com incendis forestals, el desglaç de les glaceres, la desforestació o el creixement urbanístic a la vegada que aprenen a explorar i processar les imatges de satèl·lit per obtenir-ne uns resultats.

El web Edusat està disponible en tres idiomes (català, castellà i anglès) i ha estat creat pel Servei de SIG i Teledetecció (SIGTE<https://www.udg.edu/ca/sigte/>) de la Universitat de Girona amb el finançament de Cordinet així com de l’Institut de Medi Ambient, del Departament de Geografia i del Consell Social de la Universitat de Girona.

El 16 de juny tindrà lloc una presentació en línia d'aquest nou recurs: ‘Webinar: Edusat, un recurs educatiu per l'observació de la Terra’. Podeu veure el programa i inscriure’s, aquí:

  *   Programa: https://www.udg.edu/ca/sigte/detall-activitats/eventid/16222
  *   Inscripció: https://forms.gle/qwhBdxm9kFvNJ5At8


Més informació:
www.edu-sat.com<http://www.edu-sat.com> o laura.olivas a udg.edu<mailto:laura.olivas a udg.edu>.

--
Laura Olivas
Servei de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció
-
Universitat de Girona
SIGTE
-
Pl. Ferrater Mora 1
17004 Girona
Tel +34 972 418 039 (7025 intern)
laura.olivas a udg.edu<mailto:laura.olivas a udg.edu>

http://www.udg.edu/sigte
Twitter @SIGTE_UDG<http://twitter.com/SIGTE_UDG>

Aquesta informació i els seus arxius annexos són confidencials. S’adrecen exclusivament a la persona destinatària. En queda prohibida la utilització, còpia o reproducció per part de qualsevol altra persona. Si rebeu aquest missatge per error, us demanem que ens ho feu saber per correu electrònic i que l’elimineu.
Esta información y los archivos adjuntos son confidenciales. Se dirigen exclusivamente a la persona destinataria. Queda prohibida su utilización, copia o reproducción por parte de cualquier otra persona. Si recibe este mensaje por error, le rogamos que nos lo comunique de inmediato por correo electrónico y que proceda a su destrucción.
This information and the attached files are confidential and intended exclusively for the addressee. Their use, copy or reproduction by any other person is prohibited. If this message has been received in error, please notify us immediately by e-mail and delete it.



-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/barcelona/attachments/20210520/8d313d4d/attachment.html>


Més informació sobre la llista de correu Barcelona