[OSGeo-Greek] FOSSCOMM 2013 - osgeo-greek meeting notes

Christos Iossifides chiossif at yahoo.com
Tue Apr 23 04:54:26 PDT 2013


Γεια και χαρά σε όλες και όλους.

Στο πρόσφατο FOSSCOMM2013 [1] ως ελληνική κοινότητα osgeo δεν είχαμε παρουσίαση αλλά απλά εκπροσώπηση στο στρογγυλό τραπέζι από τον kalxa (Άγγελο). (ο kalxas, παρότι σχετικά αδύνατος, έπιανε δύο καρέκλες: αυτή της osgeo[2] και αυτή του open suse[3] ;-) )

Στο διάλειμμα της πρώτης μέρας είχαμε αποφασίσει να συναντηθούμε ως μέλη της κοινότητας και να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις. Θα τολμήσω να κάνω τον πρακτικογράφο και παρακαλώ τους μετέχοντες να με συμπληρώσουν / διορθώσουν.

Παρόντες:
Βαγγέλης Ζαχαρής
Δημήτρης Μεγαρίτης
Γιώργος Πετράκης
Δημήτρης Κοτζίνος
Σταύρος Γεωργούσης

Νίκος Αλεξανδρής
Ηρακλής Παπαθεοδώρου

Άγγελος Τζώτσος
Νίκος Βες
και

Χρήστος Ιωσηφίδης.

Συνοπτικά καταλήξαμε στα ακόλουθα:
- είναι εμφανής μια αδράνεια της ελληνικής κοινότητας ιδιαίτερα και με την μικρή συμμετοχή στο έργο της μετάφρασης της σελίδας μας [4]
- αναθερμαίνουμε λοιπόν την σελίδα με στόχο τόσο την εμπλοκή περισσότερων στην μετάφραση αλλά κυρίως την συμπερίληψη στο wiki [5] όλων των εργασιών που έχουν γίνει από τα μέλη μας (και μη, γιατί όχι;) ως αναρτήσεις. Ως άμεσο αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας θα είναι η αλληλογνωριμία μας και γιατί όχι (και πάλι) η αλληλοστήριξη και βελτίωσή τους. Πέρα από τα άμεσα «οφέλη» σε εμάς, με αυτή την ενέργεια θα έχουμε την δυνατότητα να προωθήσουμε το κοινό έργο σε περισσότερα, δυνητικά νέα μέλη (και να βάλουμε όλοι πλάτη να ολοκληρωθεί και η
 μετάφραση ;-) ).
- να διερευνήσουμε την δυνατότητα να κάνουμε μια παρουσίαση των πεπραγμένων της κοινότητας («και όχι μόνο» που έλεγε κι ένας διαστημοχακεράς την 2η μέρα ;-) ) στο επόμενο FOSSCOMM 2014 καθώς και σε άλλες διοργανώσεις σχετικές με τα γεωχωρικά δεδομένα.

Φίλες και φίλοι,
επαναλαμβάνω την παράκληση να διορθώσετε/συμπληρώσετε κατά βούληση.
Επίσης προωθείστε ελεύθερα σε όποιους μετείχαν στην συνάντηση αλλά ΔΕΝ είναι στην λίστα.


Λέφτερα,
Ch Iossif

[1] http://hua.fosscomm.gr/
[2] http://www.osgeo.org/

[3] https://el.opensuse.org/Main_Page
[4] http://www.osgeo.org/switchuilocale/el?destination=home

[5] http://wiki.osgeo.org/wiki/Greek


More information about the Greek mailing list