[Oskari-user] WMS image ja rpc-rajapinta

Mäkinen Erno T erno.makinen at tampere.fi
Thu Mar 25 03:53:14 PDT 2021


Moi vielä,

Ja tietenkin laitoin epähuomiossa tuohon esimerkkiin png-kuvan URL:n, joka ei toimi. Kannattaa siis käyttää jotakin toista kuvaa kuten https://kartat.tampere.fi/leikkipaikkakysely/img/Tamperelainen_luonto_kohde.png.

T. Erno

Lähettäjä: Mäkinen Erno T
Lähetetty: torstai, 25. maaliskuuta 2021 12:48
Vastaanottaja: Puikkonen Klaus (Ruoka) <ext.klaus.puikkonen at ruokavirasto.fi>; Oskari-user at lists.osgeo.org
Aihe: VS: WMS image ja rpc-rajapinta

Moi,

AddFeaturesToMapRequest<https://oskari.org/api/requests#unreleased/mapping/mapmodule/request/addfeaturestomaprequest.md> (ja mahdollisesti AddMarkerRequest<https://oskari.org/api/requests#unreleased/mapping/mapmodule/request/addmarkerrequest.md>) RPC-kutsulla saattaisi dokumentaation mukaan olla mielestäni mahdollista. Itse olen lisännyt kartalle graafikon tekemiä suoraan json-koodissa olevia svg-kuvia ilman ongelmia tuon AddFeaturesToMapRequest<https://oskari.org/api/requests#unreleased/mapping/mapmodule/request/addfeaturestomaprequest.md>-metodin avulla (ja hämärä muistikuva on, että olisin joskus käyttänyt myös AddMarkerRequest-metodia). Oskarin tyylimäärittelyssä<https://oskari.org/documentation/examples/oskari-style> on image-ominaisuuden aliominaisuutena shape-ominaisuus, jonka kommenttina, että ” 0-6 for default markers. svg or external icon path”.

Eli siis AddFeaturesToMapRequest-metodin kutsussa olen optionseihin featureStyle-attribuutille antanut arvon { 'image': { 'shape': '<svg version="1.1" id="Layer_1" ... </g> </svg>', <mahd. muita attribuutteja kuten sizePx>' } }. Mahdollisesti siis tuohon featureStyle-kohtaan voi antaa parametriksi vaikkapa URL-osoitteen png-kuvaan eli esim.
{ "image":
          {
          "shape": 'https://kartat.tampere.fi/kkpkysely/img/kartta/Tarkea_kohtaamispaikka.png"
          }
}

T. Erno

Lähettäjä: Oskari-user <oskari-user-bounces at lists.osgeo.org<mailto:oskari-user-bounces at lists.osgeo.org>> Puolesta Puikkonen Klaus (Ruoka)
Lähetetty: torstai, 25. maaliskuuta 2021 11:59
Vastaanottaja: Oskari-user at lists.osgeo.org<mailto:Oskari-user at lists.osgeo.org>
Aihe: [Markkinointiviesti] [Oskari-user] WMS image ja rpc-rajapinta

Hei,

Käytetään täällä Ruokavirastolla Oskarin rpc-rajapintaa ja nyt pitäisi saada riista aitoja piirreltyä hkp:n kartalle, nämä tulevat png imageina. WFS-haku onnistuu ja saa piirrettyä, ne kun palauttaa noita polygoneja. Olen yrittänyt ohjeita kaivella ja googlettaa ja kokeilla, muttan en nyt keksi kuinka tuo toteutettaisiin ja onko mahdollista? Nuo on tavalla tai toisella sinne saatava, tarvittaessa jonkun muun karttapalvelun kautta sitten. Oskari on mainio, joten ei olisi ollenkaan haluja korvata sitä. Kirjoitan nyt tännekin, kun tuota tutkin, toivottavasti ei pahasti väärä osoite.

-klasu




-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/oskari-user/attachments/20210325/76c4a0ba/attachment-0001.html>


More information about the Oskari-user mailing list