[Dutch] Overpass API like interface op de BGT

Erik Meerburg erik op geo-academie.nl
Za Aug 6 13:32:23 PDT 2016


Rob,

 

Heb je zin je FOSS4G verhaal een keer te komen proefdraaien? In de week van 15-19 augustus zijn we met een groepje mensen op GeoFort met ons Maptime Summercamp, en daar heb je dan ook een mooi platform om te testen. Woensdag verzorgt Willy een workshopje over de overpass api, dit zou best leuk aansluiten…

 

En je kan natuurlijk de hele week meedoen. Inschrijven mag tot de dag van aanvang (maar eerder is handiger). Schaamteloze spam: meer info op www.menwhostareatmaps.com.

 

Groet, ik hoor het graag,

Erik.

 

Ps mocht het niet lukken, dan zie ik het wellicht in Bonn wel J. Tot op het Dutch chapter ontbijt daar!

 

Van: Dutch <dutch-bounces op lists.osgeo.org> namens Willy Bakker <friesewoudloper op gmail.com>
Datum: zaterdag 6 augustus 2016 16:02
Aan: <dutch op lists.osgeo.org>
Onderwerp: Re: [Dutch] Overpass API like interface op de BGT

 

Hallo Rob,

 

Dat klinkt goed! Ik ben benieuwd naar je verhaal, alleen ben ik er helaas niet bij in Bonn. Je gaat de slides eind augustus wel delen neem ik aan? Ga je je presentatie ook nog eens in NL doen? Zo ja, dan ben ik graag van de partij.

 

Vriendelijke groet,

Willy

 

 

Op 6 augustus 2016 15:27 schreef Rob van Loon <rob.v.loon op gmail.com>:

Hallo Willy,

 

Toevallig geef ik een presentatie op de foss4g in Bonn dat dit onderwerp raakt: "How Linked Open Data finds the bar near you" (http://2016.foss4g.org/talks.html#251). Ik ga vertellen over een combinatie van linked data, wfs en de overpass api.

 

Linked Data technieken (triple stores, sparql) zijn volgens mij de ideale manier om jouw voorbeeldvragen op te lossen. Voor geo-specialisten is het eenvoudig genoeg om de geometrie uit de data te halen en alle andere data-geïntresserden kunnen net zo makkelijk alle andere eigenschappen gebruiken, doorlinken en combineren.

 

Ik ben ook benieuwd of er nog meer ideeën en technieken als reactie komen!

 

Groeten,

 

Rob van Loon.

 

Op 6 aug. 2016, om 14:18 heeft Willy Bakker <friesewoudloper op gmail.com> het volgende geschreven:

 

Hallo allemaal,

 

Ik verdiep mij een beetje in de Overpass API van OpenStreetMap. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt, is het een handige manier om snel een subset aan gegevens uit OpenStreetMap op te vragen, bijvoorbeeld alle café in Groningen die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers of alle natuurijsbanen in ons land.

Nou denk ik al een tijdje: zo'n interface zouden we straks ook moeten hebben voor de Basisregistratie Grootschalige Topografie. Dan kan iemand alle lantaarnpalen in de gemeente Grootegast opvragen, zonder eerst een groot GML-bestand te downloaden of een PostGIS-database te configureren. Het lijkt me voor ontwikkelaars en data-analisten zonder GIS-achtergrond ook een stuk gebruiksvriendelijker dan een WFS-service (komt die er eigenlijk wel?)

Hoe denken jullie hierover? En zijn er wellicht al ontwikkelingen in die richting die ik nog niet ken?

 

Vriendelijke groet,

 

Willy Bakker

_______________________________________________
Dutch mailing list
Dutch op lists.osgeo.org
http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/dutch

 

 

_______________________________________________ Dutch mailing list Dutch op lists.osgeo.org http://lists.osgeo.org/mailman/listinfo/dutch

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/dutch/attachments/20160806/acc89b38/attachment.html>


Meer informatie over de Dutch maillijst