[Geoinquiets Barcelona] Resum AR meeting dia 2

Alexandre Nobajas nobita64 at yahoo.com
Sat Feb 19 13:03:32 EST 2011


El segon dia de l'ARSM ha estat encara més tècnic que el primer, ja que s'han discutit a fons els estàndards existents que cal adoptar dins el món de l'AR. A més s'han fet una sèrie de simulacions teòriques de caire molt enginyeril que han ocupat una part important del dia sense acabar d'aportar res a les jornades.
Pel que fa a les ponències han estat poc Geo:
- Han presentat un projecte anomenat smart reality que consisteix en fusionar AR i dades del web. Actualment treballen en una aplicació que reconeix posters d'anuncis de música pel carrer i hi enllaça informació com ara on comprar les entrades, vídeos, la pàgina web del grup,...En aquest cas enlloc de POIs els anomenen TOIs (Things of Interest) perquè la ubicació
 és indiferent.http://linkeddata.org/http://www.linkedopenservices.org/
- També s'ha presentat l'aplicació ARWave (http://arwave.org/), un projecte per a crear una aplicació d'AR en codi obert basat en el codi del Google Wave. Es veu que a causa del fracàs que van patir amb l'invent, el van donar tot en codi obertíssim i aquest projecte l'ha aprofitat.
- Es va a tornar a parlar del 3D. Sembla que COLLADA és el format més emprat per traballar però no per distribuir els resultats (com passa entre .psd i .jpg)
- Hi ha una tendència a perdre el component geo de l'AR i passar al reconeixement d'imatges en temps real tant per a ubicar-se com per a obtenir la informació. És a dir, si apunto la càmera cap a casa meva, el software la
 reconeix, sap on sóc i me'n dóna la informació. 
- Hi ha hagut una sèrie de presentacions sobre com combinar codis QR i AR. Sembla que a Corea del Sud té força seguidors, però la opinió generalitzada de la sala ha estat freda per no dir hostil a aquesta tècnica.
- Ha sortit el tema de la AR+, que combina reconeixement d'imatges i la part geo, però sembla que el hardware (i jo diria que el software) encara no està preparat.
- He conegut als creadors de l'ARviewer, que aquesta setmana va sortir enllaçat a la llista de geoinquiets. Resulta que són quatre nois d'un grup de recerca d'informàtica de la Universidad Rey Juan Carlos.
I ja està. 
Impressions personals:- La penetració de l'AR en la societat és marginal- És un tema molt enfocat als homes (en totes les reunions només hi havia una noia), amb la qual cosa es perd la meitat de la població- Hi ha una manca de
 continguts encara important- Els dispositius existents impedeixen el seu ús ampli (la bateria s'esgota en poc temps i són poc precisos)- Els navegadors d'AR tenen problemes conceptuals importants, sobretot Layar, el més popular. No pot ser que t'hagin de donar permís per a publicar una capa, hauria de ser gestionat pels mateixos usuaris.- Encara és un tema massa "geeky", caldrà que passin uns anys per a que es popularitzi.- No tinc molt clar qui fa diners o quants, em sembla que ara tots els presents a la sala viuen de fons de capital risc que esperen obtenir un retorn algun dia (fins i tot hi havia inversors entre el públic buscant noves tecnologies on invertir).- Hi ha un enfocament massa d'enginyer, caldria que d'altres disciplines s'hi impliquessin més.- Tot i el que acabo de dir, té molt de futur!


      
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://lists.osgeo.org/pipermail/barcelona/attachments/20110219/acf82901/attachment.html


More information about the Barcelona mailing list