[Geoinquiets Barcelona] Resum AR meeting dia 2

Ruiz Almar, Ernest ERuiz at amb.cat
Sun Feb 20 04:51:17 EST 2011


Bon dia,

Moltes gràcies Àlex.
M'agrada molt el teu resum sobretot les valoracions finals, que trobo molt clarificadores.

Ernest



________________________________________
De: barcelona-bounces at lists.osgeo.org [barcelona-bounces at lists.osgeo.org] En nombre de Alexandre Nobajas [nobita64 at yahoo.com]
Enviado el: sábado, 19 de febrero de 2011 19:03
Para: Barcelona at lists.osgeo.org
Asunto: [Geoinquiets Barcelona] Resum AR meeting dia 2

El segon dia de l'ARSM ha estat encara més tècnic que el primer, ja que s'han discutit a fons els estàndards existents que cal adoptar dins el món de l'AR. A més s'han fet una sèrie de simulacions teòriques de caire molt enginyeril que han ocupat una part important del dia sense acabar d'aportar res a les jornades.

Pel que fa a les ponències han estat poc Geo:

- Han presentat un projecte anomenat smart reality que consisteix en fusionar AR i dades del web. Actualment treballen en una aplicació que reconeix posters d'anuncis de música pel carrer i hi enllaça informació com ara on comprar les entrades, vídeos, la pàgina web del grup,...
En aquest cas enlloc de POIs els anomenen TOIs (Things of Interest) perquè la ubicació és indiferent.
http://linkeddata.org/
http://www.linkedopenservices.org/

- També s'ha presentat l'aplicació ARWave (http://arwave.org/), un projecte per a crear una aplicació d'AR en codi obert basat en el codi del Google Wave. Es veu que a causa del fracàs que van patir amb l'invent, el van donar tot en codi obertíssim i aquest projecte l'ha aprofitat.

- Es va a tornar a parlar del 3D. Sembla que COLLADA és el format més emprat per traballar però no per distribuir els resultats (com passa entre .psd i .jpg)

- Hi ha una tendència a perdre el component geo de l'AR i passar al reconeixement d'imatges en temps real tant per a ubicar-se com per a obtenir la informació. És a dir, si apunto la càmera cap a casa meva, el software la reconeix, sap on sóc i me'n dóna la informació.

- Hi ha hagut una sèrie de presentacions sobre com combinar codis QR<http://ca.wikipedia.org/wiki/Codi_QR> i AR. Sembla que a Corea del Sud té força seguidors, però la opinió generalitzada de la sala ha estat freda per no dir hostil a aquesta tècnica.

- Ha sortit el tema de la AR+, que combina reconeixement d'imatges i la part geo, però sembla que el hardware (i jo diria que el software) encara no està preparat.

- He conegut als creadors de l'ARviewer, que aquesta setmana va sortir enllaçat a la llista de geoinquiets. Resulta que són quatre nois d'un grup de recerca d'informàtica de la Universidad Rey Juan Carlos.

I ja està.

Impressions personals:
- La penetració de l'AR en la societat és marginal
- És un tema molt enfocat als homes (en totes les reunions només hi havia una noia), amb la qual cosa es perd la meitat de la població
- Hi ha una manca de continguts encara important
- Els dispositius existents impedeixen el seu ús ampli (la bateria s'esgota en poc temps i són poc precisos)
- Els navegadors d'AR tenen problemes conceptuals importants, sobretot Layar, el més popular. No pot ser que t'hagin de donar permís per a publicar una capa, hauria de ser gestionat pels mateixos usuaris.
- Encara és un tema massa "geeky", caldrà que passin uns anys per a que es popularitzi.
- No tinc molt clar qui fa diners o quants, em sembla que ara tots els presents a la sala viuen de fons de capital risc que esperen obtenir un retorn algun dia (fins i tot hi havia inversors entre el públic buscant noves tecnologies on invertir).
- Hi ha un enfocament massa d'enginyer, caldria que d'altres disciplines s'hi impliquessin més.
- Tot i el que acabo de dir, té molt de futur!




La informació inclosa en aquest correu electrònic és CONFIDENCIAL, i és per a ús exclusiu del destinatari. Si vostè llegeix aquest missatge i no n'és el destinatari, li informem que està totalment prohibida la divulgació, distribució o reproducció d'aquesta comunicació, i li demanem que ens ho notifiqui i ens retorni aquest missatge, i a més que l'esborri. Gràcies.

Abans d'imprimir aquest e-mail pensi en el medi ambient.

La información incluida en este correo electrónico es CONFIDENCIAL, siendo para uso exclusivo del destinatario. Si Vd. lee este mensaje y no es el destinatario, le informamos de que está totalmente prohibida la divulgación, distribución o reproducción de este comunicado y le agradeceríamos lo notificara y lo devolviera a la dirección arriba indicada, borrando el mensaje original. Gracias.

Antes de imprimir este e-mail piense en el medio ambiente.

This email and the information within are CONFIDENTIAL and it is intended exclusively for the addressee. If this message has been received in error, you are not entitled to use, disclose, distribute copy or rely on this email in any way. Please notify us immediately by email and delete it from your system.

Please consider the environment before printing this email.



More information about the Barcelona mailing list