[Geoinquiets Barcelona] Dades Idescat a Google

Ruiz Almar, Ernest ERuiz at amb.cat
Sun Feb 20 04:50:40 EST 2011


Bon dia al matí (diumenge, estem malalts...),

Com estic llegint un llibret que es diu "Informar no es comunicar" (canvieu comunicar per "conocer" o "generar conocimiento". Dominique Wolton. Gedisa. 2010)...

Perque dades RAW? Suposo que en Raf ho diu perque així la "gent" (per cert, un concepte ectoplàsmic) podrà fer coses amb les dades. Però no pensem amb la "gent" com en freaks, geeks com nosaltres. Pensem amb "la gent". Vosaltres creieu que podran generar coneixement? No ho pregunto retòricament, ho pregunto perque hi penso sovint. Més info, és igual a més coneixement? Un taxista (una salutació al gremi dels taxistes!) que sigui capaç de fer un mapa amb les dades de google, serà un cartògraf? On està la frontera? Disposar de més info RAW, cooked o com sigui, que representa realment? I que representa per a qui?

Miro el plan Aporta del govern espanyol i llegeixo que la seva intenció amb l'obertura de dades és que hi hagi:

“la eficiente reutilización de la información pública, a fin de aprovechar su potencial y así desarrollar nuevos productos, servicios y mercados, que logren un mayor desarrollo económico y un incremento de la creación de puestos de trabajo en la industria española de contenidos digitales”

Em sona a frase cuinada a algun gabinet de premsa (una salutació, també, als responsables dels gabinets de premsa!)

Google no fa geoestadística ni de lluny! Tornem a confondre info i coneixement. Simplement recullen dades i les posen a les seves webs i ja està. El fet de recollir-la i posar-la a l'abast està molt bé, però i que més?

Ui, quin matí tinc!

Ernest

________________________________________
De: Raf Roset [rafroset at gmail.com]
Enviado el: domingo, 20 de febrero de 2011 8:40
Para: Geoinquiets Barcelona
CC: Ruiz Almar, Ernest
Asunto: Re: [Geoinquiets Barcelona] Dades Idescat a Google

Estic d'acord que l'administració hauria d'oferir les dades als ciutadans, i dadesobertes.gencat.cat em sembla un pas en la direcció correcta.
També voldria que les dades no fossin cuindaes, Raw Data Now!, però suposo que una cosa portarà a l'altra.

Ara bé, en el cas de l'Idescat, que tenen una API i les dades tenen una llicècnia CC.BY<http://CC.BY> el fet que les hàgin subministrat a Google em sembla fins i tot positiu: els de G acaben de demostrar com fer geoestadística, i els de l'Idescat i tots nosaltres hauriem de prendre nota per estalviar-nos de passar vergonya en el futur....

Raf

La informació inclosa en aquest correu electrònic és CONFIDENCIAL, i és per a ús exclusiu del destinatari. Si vostè llegeix aquest missatge i no n'és el destinatari, li informem que està totalment prohibida la divulgació, distribució o reproducció d'aquesta comunicació, i li demanem que ens ho notifiqui i ens retorni aquest missatge, i a més que l'esborri. Gràcies.

Abans d'imprimir aquest e-mail pensi en el medi ambient.

La información incluida en este correo electrónico es CONFIDENCIAL, siendo para uso exclusivo del destinatario. Si Vd. lee este mensaje y no es el destinatario, le informamos de que está totalmente prohibida la divulgación, distribución o reproducción de este comunicado y le agradeceríamos lo notificara y lo devolviera a la dirección arriba indicada, borrando el mensaje original. Gracias.

Antes de imprimir este e-mail piense en el medio ambiente.

This email and the information within are CONFIDENTIAL and it is intended exclusively for the addressee. If this message has been received in error, you are not entitled to use, disclose, distribute copy or rely on this email in any way. Please notify us immediately by email and delete it from your system.

Please consider the environment before printing this email.



More information about the Barcelona mailing list