[Dutch] Bijeenkomst Open Metadata

Ron Wardenier ron op wardenier.com
Wo Feb 22 03:05:51 PST 2012


Hallo,
Vanuit het interprovinciale programma ProGideon en OSGeo.nl is het de bedoeling om een bijeenkomst te organiseren met het onderwerp Open Metadata.

De doelgroep is met name de provincies maar beperkte deelname vanuit andere organisaties ia mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is echter wel beperkt (ca. 40). 

Voor de metadata gebruiken de provincies een open standaard maar de metadata zelf zit behoorlijk op slot in een blob veld in de database. Dat zorgt voor problemen zodra je de metadata ergens anders dan in ArcCatalog wilt gebruiken. Je moet dan kopieën maken, die beheren etc. Dat kan slimmer.

Een voorganger van GeoSticker heette SLIM maar ook qua editor kan het slimmer of in ieder geval beter. Als je ook metadata wilt opbouwen van geo-infomatie die (nog) niet in de ArcGIS omgeving staat is het beter om een product onafhankelijke editor te gebruiken. Ik zelf zie AutoCAD gebruikers niet zo snel ArcCatalog en GeoSticker gebruiken. Qua licenties is dat überhaupt een issue.

Wellicht willen we naast een "pro editor" wel een lichtgewicht versie die alleen het hoognodige vraagt van de gegevenseigenaar en nog laagdrempelig en prettig in gebruik is ook.
Kortom genoeg aanleiding tot een (studie)bijeenkomst.

Mijn vraag is weet je leveranciers die we beslist moeten uitnodigen? Het idee is om Aris en B3Partners te laten zien wat zij al hebben. Esri zou kunnen vertellen wat hun plannen zijn met GeoSticker.

Ook zijn inspirerende voorbeelden goed om te zien, bijvoorbeeld hoe Drenthe metadata centraal stelt als startpunt voor elke zoek naar geo-informatie. De Wiki van Noord-Brabant is een ander aansprekend voorbeeld.

Als locatie stelt provincie Gelderland zich gastvrij op maar een datum is mede afhankelijk van de sprekers. De tweede helft van april zit al vrij vol met GIS Tech en Overheid&ICT maar wellicht zijn er nog meer (landelijke) events waar we rekening mee moeten houden.

Dus, heb je ideeën voor presentaties en sprekers of vind je zoiets organiseren helemaal onzin laat het me weten!

Groeten,
Ron Wardenier

------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/dutch/attachments/20120222/a35f5c9f/attachment.html>


More information about the Dutch mailing list