[Dutch] Change in flamingo

Edwin Kuijer E.Kuijer op Vicrea.nl
Vr Apr 11 05:49:19 PDT 2014


Beste maillijst,

Graag jullie aandacht voor het onderstaande.
De provincie Overijssel wil een wijziging doorvoeren op de flamingo GeoCMS viewer. Wijzigingen op deze viewer zijn tot op heden altijd door de vaste ontwikkelaar , zijnde B3 partners, gerealiseerd. De provincie is tevreden over de vaste ontwikkelaar, maar de provincie heeft echter ook de behoefte om de ontwikkelaars community rond flamingo te vergroten. Hiermee verwachten wij dat we bij toekomstige changes de doorlooptijd ingekort kan worden doordat we uit een grotere pool van ontwikkelaars kunnen putten.
Voorliggend is een verzoek tot change aan de flamingo GeoCMS software, die aan de Nederlandse open source community gevraagd wordt, en waar iedere web-gis ontwikkelaar (zzp-ers en bedrijven) zich op in kan schrijven.
De change
Aanleiding
Flamingo is door de provincie Overijssel tot op heden voornamelijk als een standalone viewer gebruikt. Het hoofdproduct is de Atlas van Overijssel, en daarnaast zijn een aantal afgeleide atlassen geproduceerd dmv flamingo. De provincie wil flamingo nu ook op een andere manier inzetten. Namelijk als kaartcomponent bij de publicatie van bekendmakingen en vergunningen.
Nieuw hierbij is dat de gerealiseerde totaaloplossing webrichtlijnen 2.0 proof moet zijn. De provincie wil dit gaan realiseren door de kaart als aanvullend component op de bestaande site toe te voegen.
Waar kan ik de huidige functionaliteit omtrent vergunningen op de website vinden?
Op de website van overijssel zijn de actuele bekendmakingen te vinden via actueel -> kennisgevingen. Op deze pagina is een uitgebreide zoekfunctie beschikbaar, waarin ook naar zoekterm, gemeente, publicatieperiode, enz gezocht kan worden.
Wat moet er gewijzigd worden, vanuit gebruikersperspectief?
De changes is op 2 locaties zichtbaar:

 1.
Een ingevulde zoekterm in de pagina met actuele bekendmakingen leidt tot een zoekresultaat in de bestaande website van overijssel. Naast de huidige lijst met zoekresultaten hebben we inmiddels opdracht gegeven aan de CMS leverancier om hier een tabje toe te voegen waarin flamingo als kaart moet komen. De items die zichtbaar zijn op de kaart van flamingo moeten ook overeen komen met alle zoekresultaten in de lijst.
 2.
Bij de individuele bekendmakingpagina’s moet ook de lokatie van de bekendmaking op kaart weergegeven kunnen worden.
Hoe ziet de oplossing er, volgens ons, technisch gezien uit?

1.        Het CMS bevat de mogelijkheid om de kaart als component in te bedden in de actuele kennisgevingen pagina en de individuele bekendmaking pagina’s d.m.v. het aanroepen van de URL waarop de flamingo site gegenereerd wordt. De aanroep van deze URL moet uitgebreid worden met:
a. Een attribuut waarmee de selectielaag(layer-id) aangeduid wordt waar het filter (zie b.) op toegepast moet worden.
b. een filter op basis van CQL, waarmee de genoemde zoektermen in de bekendmakingen pagina aan flamingo gegeven kan worden. Flamingo kan dit CQL filter direct aan de achterliggende WMS server (zijnde geoserver) doorgeven. Hiermee komt het kaartbeeld overeen met het zoekfilter wat een gebruiker in de website opgeeft.

2.       Ten behoeve van de webrichtlijnen moet toetsenbordnavigatie (inzoomen, uitzoomen en pannen) als component in flamingo toegevoegd worden.

3.       In de beheermodule moeten de layer-id’s (voor gebruik als selectie layer-id, zie 4a) zichtbaar zijn.
Nadat de drie bovenstaande (deel)changes zijn gerealiseerd willen we graag dat de ontwikkelaar de volgende actie uitvoert:

4.       Het leveren van een build van flamingo waarin de hierboven genoemde changes werkend wordt opgeleverd.


Randvoorwaarden

1.        De oplossing moet functioneren in elk CMS dat URL’s kan genereren.

2.        De tekstuele zoekresultaten worden, ook na realisatie van voorliggende changes, nog steeds geleverd door het CMS.

3.        Het zoekresultaat op kaart wordt door flamingo, door middel van voorliggende changes, gerealiseerd.

4.       Men kan ervan uitgaan dat het CMS, ten behoeve van het weergeven van de correcte zoekresultaten in de kaart, de juist CQL filter parameters kent. Dit is in het achterliggende datamodel gewaarborgd.

5.       Indien een cql filter aan flamingo meegestuurd wordt, moet flamingo ook inzoomen naar het schaalniveau waarin alle zoekresultaten beeldvullend weergegeven kunnen worden, tot een minimum van 1:2000.
Deze uitvraag
Dit is een open inschrijving die via de mailgroep van opengeo en de flamingo community uitgevraagd wordt. Indien u denkt dat u voorliggende changes kan realiseren, zien wij uw reactie graag voor 25 april 17:00 uur tegemoet. U kunt uw reactie sturen naar Edwin Kuijer, e.kuijer op overijssel.nl<mailto:e.kuijer op overijssel.nl>.
De reactie bestaat uit maximaal 2 A4tjes waarin u een reactie geeft op de volgende punten (in volgorde van prioriteit):
1. Uw ervaring in soortgelijke oplossingen.
2. wat de doorlooptijd is van de implementatie van de changes,
3. Beschrijving van uw oplossing voor deze changes,
4. hoe u (naast uw ervaring) de kwaliteit van de gerealiseerde oplossing garandeert,
5. wat de kosten van de changes zijn.

Uw change zal dan in de eerstvolgende release, onder regie van B3 partners, uitgerold worden.
Indien uw geleverde broncode van goede kwaliteit is (ter beoordeling aan de bestaande community), kan de community van flamingo besluiten om u ook committer toegang te geven tot de flamingo repository op Github.
Het is onze intentie om de ontwikelaarscommunity rond flamingo te vergroten. Om deze reden zal de opdracht in principe niet aan B3 partners gegund worden. Dit zal alleen gebeuren indien er zich geen geschikte partij aandient.
Beoordeling
De beoordeling gaat op basis van de 5 punten die hierboven bij ‘deze uitvraag’ genoemd zijn.
Vragen?
U heeft in de tussentijd de gelegenheid om vragen te stellen door contact op te nemen met Edwin Kuijer, e.kuijer op overijssel.nl<mailto:e.kuijer op overijssel.nl>.


****************************************************************
Het is mogelijk dat er tijdens het transport van dit bericht fouten
zijn ontstaan zodat het bericht onjuist is overgekomen.
Hiervoor kunnen wij geen aansprakelijkheid erkennen. Indien er sprake
is van een besluit zal de vastgestelde versie per post aan u worden
toegezonden.
Indien er sprake is van overige mededelingen adviseren wij u om bij
twijfel over de juistheid of volledigheid contact met ons op te nemen.
****************************************************************
------------- volgend deel ------------
Een HTML-bijlage is gescrubt...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/dutch/attachments/20140411/5680c74a/attachment.html>


More information about the Dutch mailing list