[Oskari-user] Pieni kehitysidea Oskariin

Mäkinen Erno T erno.makinen at tampere.fi
Thu Jan 7 23:02:37 PST 2021


Moro,

I also answer in Finnish.

Jannen ehdottamalle ominaisuudelle on sikäli ainakin Tampereella tarpeita, että Tampereella on näitä lisäpainiketarpeita toteutettu erillisille WWW-sivuille upotettujen karttojen yhteyteen CSS:n ja Javascriptin avulla toteutetuilla painikkeilla.

Esim. sivun https://mun.tampere.fi/pages/etela alareunan saavutettavammaksi tehdyn kartan päällä on lisäpainikkeita, joissa ainakin Chrome-selaimella myös focus toimii ja tab-painikkeella valitun painikkeen ympärille tulee punainen reunus (ja kartan zoomaus on estetty hiiren rullalla - esto löytyy Oskarin käyttöliittymästä). Toisena esimerkkinä karttakyselyt, esim. https://kartat.tampere.fi/leikkipaikkakysely/, joissa kyselyyn liittyvä "ohjeet"-painike on ollut kartan sivussa, mutta "läpinäkyvyys"-painike on toteutettu kartan päälle. Tuossa kyselyssä myös WWW-sivun leveyttä riittävästi pienentäessä Oskarin tarjoamat valmiit painikkeet muuttavat muotoaan ja sijaintiaan ja "läpinäkyvyys"-painikkeen paikka kartan päällä vaihtuu.

Osittain syynä kysely(i)ssä kartan koon muuttamisen painikkeen (kolmio-painike) kartan viereen lisäämiselle on ollut, että ko. painikkeen sovitus Oskarin valmiiden karttapainikkeiden yhteyteen kartan päälle ei ole esim. "mobiili-karttatilan" takia ole ollut aivan helppoa varsinkin, kun kyselyiden tilaajien toimesta myös tuo läpinäkyvyys-painike on haluttu mukaan.

Eli siis organisaatiokäyttäjän kannalta olisi varmasti helpompaa, jos Oskarissa olisi valmiiksi mahdollisuus lisätä Jannen toivoma ohjeet-painike. Lisäksi olisi itseasiassa käyttäjien kannalta varmaankin mahtavaa, jos Oskarin kartoille voisi mahdollisimman helposti lisätä yhden tai useamman painikkeen, joiden ikonin ja toiminon voisi valita mahdollisimman vapaasti. En sano, että tuo olisi helppoa toteuttaa esim. edellä mainituista saavutettavuus- ja mobiili-laite tarpeista johtuen, mutta osittainhan Oskarissa on jo noihin toteutuskin olemassa.

T. Erno Mäkinen
City of Tampere, Finland
Erno.Makinen at tampere.fi


Lähettäjä: Oskari-user <oskari-user-bounces at lists.osgeo.org> Puolesta Mäkinen Sami (MML)
Lähetetty: torstai, 7. tammikuuta 2021 18:14
Vastaanottaja: Grekula Janne <ext-Janne.Grekula at vayla.fi>; 'Oskari-user at lists.osgeo.org' <Oskari-user at lists.osgeo.org>
Aihe: [Markkinointiviesti] Re: [Oskari-user] Pieni kehitysidea Oskariin

Moi,

Lets try to keep the discussion in English if possible but I'll answer in finnish anyway :)

Helpoin vaihtoehto olisi varmasti upottaa julkaistu kartta toiselle sivulle, jossa ohjeteksti tai linkki tekstiin olisi. Toinen vaihtoehto olisi omaan Oskari-instanssiin tehdä uusi työkalu julkaisutoiminnallisuuteen joka kysyisi mihin URLiin linkki veisi jos työkalun valitsee mukaan julkaisuun. Kolmas vaihtoehto voisi toimia Oskariin yleisenäkin toteutuksena ehkä, jos voisi linkin tekstinkin valita julkaisijassa (kielistettynä ehkä jopa?). Varmaan julkaisuun se voisi tulla vastaavanlaisessa laatikossa kartan päälle kuin vaikka kohdetietotaulukon linkki. En tiedä onko muilla vastaavia tarpeita lisätä linkkejä julkaisuihin?

        Sami

Lähettäjä: Oskari-user <oskari-user-bounces at lists.osgeo.org<mailto:oskari-user-bounces at lists.osgeo.org>> Puolesta Grekula Janne
Lähetetty: tiistai 5. tammikuuta 2021 14.58
Vastaanottaja: 'Oskari-user at lists.osgeo.org' <Oskari-user at lists.osgeo.org<mailto:Oskari-user at lists.osgeo.org>>
Aihe: [Oskari-user] Pieni kehitysidea Oskariin

Hei,

Väyläviraston Katselu- ja latauspalvelussa on käytössä Oskari ja olemme sillä tehneet oheisen julkisen yksityistiekartan Digiroadiin
https://julkinen.vayla.fi/oskari/?lang=fi&uuid=af456730-ce3e-4332-9175-bdc9636db361

Meillä olisi tarve työkalulle, jolla saisi kartan päälle "Ohjeet"-painikkeen. Työkalulle pitäisi voida antaa parametrina ohjeiden url.  Kun käyttäjä painaa painiketta, uuteen selainikkunaan (ei uuteen välilehteen) avautuu ohjeet annetun url:n mukaisesta paikasta.

Karttaa käytetään yksityistietietojen ilmoittamisen yhteydessä Digiroadissa ja käyttäjäkunta on hyvin vaihtelevan tasoista, jonka vuoksi olisi tarpeellista antaa mahdollisimman helposti ohjeistusta käyttöliittymän käyttämiseen.
Väyläviraston käyttämä oskarin versio 2.1.0, väylän versio 4.0.0

Ystävällisin terveisin,
Janne Grekula

Digiroad-operaattori
info at digiroad.fi<mailto:info at digiroad.fi>
040 507 2301 (klo 9-16)

Digiroad internet<https://vayla.fi/vaylista/aineistot/digiroad>
Digiroad Twitterissä<https://twitter.com/Digiroad_fi>
Liity Digiroad Slack-keskustelukanavalle<https://confirmsubscription.com/h/i/27D81F626C183731>
Tilaa Digiroad uutiskirje<https://confirmsubscription.com/h/i/F3B0C96DB2C57204>

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/oskari-user/attachments/20210108/04a0cdc5/attachment.html>


More information about the Oskari-user mailing list