[postgis-users] two upcoming FOSS4G seminars in the Netherlands

Wim Blanken w.blanken at geon.nl
Wed Sep 19 05:01:29 PDT 2007


Hello list,

This email has been sent to some other (geo) OSS lists as well, so I apologize for any cross-postings. Below you can find some information regarding two seminars in the Netherlands on the topic of opensource geo-ict tools, including Mapserver. This info is targeted on mailinglist-members who master the Dutch language.

--------------------------------------------------------------------------

SEMINAR (techniek): OpenSource in de GEO-ICT (16 oktober)

Gaarne wil ik uw aandacht vestigen op twee seminars rondom het onderwerp "Open source in het geodomein" die in de tweede helft van 2007 worden georganiseerd door respectievelijk het werkprogramma OSOSS en het GIN.

Allereerst zal er op 16 oktober aanstaande een OSOSS-seminar plaatsvinden in Utrecht met als onderwerp "Open source in de Geo-ICT". Dit seminar heeft een duidelijk technische insteek. Een aantal deskundigen zal hier middels parallelsessies dieper ingaan op de beschikbare open source componenten in het geodomein zoals Postgis, Mapserver, Geoserver en Geonetwork. Ook zal een aantal projecten de revue passeren waarin dergelijke open source software in de praktijk is geëvalueerd. Hieronder de link naar de pagina met meer informatie. U kunt zich daar ook online inschrijven. Mocht u willen komen schrijf dan zo spoedig mogelijk in aangezien we op tijd moeten weten hoeveel personen er komen.

http://www.mediaplaza.nl/mp.php/mediaplaza/agenda/agenda.php?id=276

SEMINAR (beleid): OpenSource in de GEO-ICT (23 november)

Daarnaast wordt er op 23 november tijdens het GIN-congres een tweede seminar georganiseerd door de GIN-sectie Vastgoed- en Geo-Informatie. In dit seminar staat de techniek minder centraal, waardoor dit seminar ook geschikt is voor de niet-techneuten onder ons die gewoon meer willen weten over de relevantie en status van de huidige open source softwarecomponenten in relatie tot de huidige beleidspraktijk. De nadruk zal hier liggen op de inzet van open source bij lokale en regionale overheden en de diverse aspecten die hierbij een rol spelen. Het programma hiervoor moet nog definitief worden gemaakt.

Heeft u vragen? Schroom dan niet deze aan ondergetekende te stellen.

Wim Blanken (w.blanken at geon.nl)

--------------------------------------------------------------------------

Best regards,
Wim Blanken




More information about the postgis-users mailing list