[Dutch] Botsende feestjes? Maptime summercamp vs FOSS4G Dar es Salaam

b.j.kobben op utwente.nl b.j.kobben op utwente.nl
Di Jun 5 14:41:13 PDT 2018


He Richard,

Ik begrijp je “onderbuikgevoel” niet echt. Een event kan niet zonder sponsors, en welke sponsors dat zijn zegt toch niets over of het grote geld het overgenomen heeft. Op de Nottingham FOSS4g, die in mijn beleving toch niet door het grote geld werd overheerst, hadden we Google en LocationTech als sponsors... En als ergens geen groot geld zit is het toch wel in Dar-Es-Salaam. Het is trouwens de FOSS4G met het laagste inschrijfgeld sinds jaren....


Barend Köbben


On 05/06/2018, 17:21, "Dutch on behalf of Johan Van de Wauw" <dutch-bounces at lists.osgeo.org<mailto:dutch-bounces at lists.osgeo.org> on behalf of johan.vandewauw at gmail.com<mailto:johan.vandewauw at gmail.com>> wrote:

2018-05-30 15:04 GMT+02:00 Richard Duivenvoorde <rdmailings at duif.net<mailto:rdmailings at duif.net>>:

Mijn onderbuikgevoel is een beetje dat de grote 'FOSS4G' wordt
overgenomen door het grote geld (ff kijkende naar de sponsors,
sprekersprogramma is er nog niet).

Wat moeilijk om te vinden, maar dit staat er wel:
https://2018.foss4g.org/programme/list-of-presentations/


Bij de sprekers in Portugal (heerlijk
en goedkoop om heen te gaan :-) ) zitten allemaal hardcore community
mensen....
Volgens mij vullen de conferenties elkaar mooi aan: een internationale conferentie voor wie professioneel aan de slag is en voor wie de kostprijs minder van tel is (FOSS4G is de grootste inkomstenbron van OSGeo internationaal). De meeste van de sponsors zijn trouwens bedrijven die ook heel wat communitymensen sponsoren ook buiten het congres (zie bvb de recente ontwikkelingen in gdal[1]), kortom eerder deel van de community dan erbuiten. Daarnaast erg goedkope lokale laagdrempeligere conferenties.

Mijn ervaring: met de internationale FOSS4G heb ik meer commerciele contacten gelegd en uiteindelijk geld verdiend, op de Europe-conference heb ik vrienden voor het leven gemaakt. Beiden zijn op hun manier waardevol :-)

[1] https://gdalbarn.com/
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.osgeo.org/pipermail/dutch/attachments/20180605/55601c44/attachment.html>


Meer informatie over de Dutch maillijst